Alparslan Dönemi Selçuklular’da Eğitim Politikaları ve Kurumları (Hasan Kutlutaş)

Alparslan Dönemi Selçuklular’da Eğitim Politikaları ve Kurumları Hasan Kutlutaş KISSA TADINDA YAYINLARI
Büyük Selçuklular’ın zamanı, Türk, İslam ve Dünya tarihleri yönünden birçok büyük olaylarla, dönüm noktalarıyla doludur. Bu büyük olaylar grubunun en önemlileri; askeri başarılar, yönetim ve ekonomideki yenilikler, yepyeni politik açılımlar ve eğitim-öğretim alanındaki atılımlardır.
Büyük Selçuklu yöneticileri, “arzu edilen sonuçlara ancak eğitim-öğretimle varılabileceği gerçeğini” takdire şayan –örnek alınası- bir feraset ve basiretle kavrayarak, ülke çapında eğitim-öğretim kurumlarını yepyeni bir bakış açısı ve heyecanla ele alıp organize etmişlerdir.
 
Ankara Ü. Eğitim Fakültesi Yüksek Lisans Tezimin geliştirilmiş hali olan bu kitapta; (1)Alparslan öncesi Türk toplumunun eğitim ve kültür düzeyini, (2)Alparslan ve Nizamülmülk’ün hayatı, kişilikleri ve hizmetlerini, (3)eğitimde ve çeşitli alanlarda güdülen devlet politikalarını, (4)zamanın örgün ve yaygın eğitim kurumlarını, (5)Nizamiye Medreseleri ile ilgili her şeyi, (6)ve ‘Eğitim Tarihi’nin ilkleri’ olan, konuyla ilgili birçok orijinal başlıkları… bulacaksınız.

Yayın Tarihi:23.11.2019
ISBN:9786050312362
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:160
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı
Boyut:13.5 x 21 cm