Cumhuriyete Kan Verenler (Derman Bayladı)

Cumhuriyete Kan Verenler Derman Bayladı, Nail Ekici, Mahmut Alptekin BULUT YAYINLARI
Uzun yıllar TRT İstanbul Radyosu’nda yapımcılık yapan Nail Ekici, Derman Bayladı ve Mahmut Alptekin’in yoğun uğraşılar sonunda hazırladığı bu kitap; Balkanlarda, Yemen’de, Çanakkale’de ve Kuruluş Şavaşı’nın her cephesinde savaşmış, Cumhuriyet’in kuruluşuna bizzat katılmış gazilerimizle yapılan söyleşilerden oluşuyor. Bir anı-belgesel olan bu yapıt bir anlamda yakın tarihimizin belgeselidir.

Bu kitap Meçhul Asker’in öyküsüdür. Anıtına çelenkler konulan, kahramanlığına söylevler çekilen Meçhul Asker’in, cephede kanını veren ama köyüne göğsünde madalya ile dönmeyen Mehmet’in barut kokan zafer şarkısıdır. Madalyaların parlaklığı onların yüreklerindeki şıltıyla yarışamaz.

Cumhuriyetin tohumunu onlar attılar, serpilmesi için de kanlarıyla suladılar. O günleri anlatırken yaşadılar, yaşattılar. Silah arkadaşlarının akan kanı yüreklerinde, vınlayan kurşunların uğultusu kulaklarındaydı. Bunları anlatırken edebiyat yapmadılar, yalnız cepheye karıncaların bile mermi taşıdığı ölüm kalım günlerini dile getirdiler.
Bunlar ne parlak sözlerdir, ne de kahramanlık taslamak. Şarapnel seslerini kurtuluş türküsü diye dinleyenlerin kendi ağızlarından size iletilen kurtuluş destanımızdır.

Yayın Tarihi:27.02.2007
ISBN:9789752862357
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:528
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı
Boyut:13.5 x 21 cm