Atalarımızın Gök Tanrı Dini (Ergun Candan)

Atalarımızın Gök Tanrı Dini Ergun Candan SINIRÖTESİ YAYINLARI
Bir zamanlar Orta Asya’da yaşananlar, atalarımızın bilinmeyen gizli tarihini oluşturmuş bir süreçtir. Bugün bile hâlâ gizemini koru- yan o günlerde yaşananlar, Eski Türk Mitolojisi’ni oluşturan bazı efsanelerle günü- müze kadar gelebilmiştir.

Ergenekon’dan Çıkış, Yaradılış ve Oğuz Kağan gibi efsanelerde atalarımızın o dönemde yaşa- dıkları mitolojik bir dille anlatılmış durumdadır. Ancak ne yazık ki, bu efsaneler üzerinde ezo- terik temelli bir araştırma bilimsel çevrelerce yapılmamıştır.

Bu efsaneler aynı zamanda atalarımızın dinsel inançları hakkında da önemli bilgilerle doludur. Gök – Tanrı Dini’nin kozmik bağlantıları ve inisiyatik içeriği bu mitolojilerin içinde bulunmakta- dır. Söz konusu efsanelerin içindeki ezoterik semboller açıklığa kavuşturulduğunda, hem atala- rımızın o dönemler yaşadıkları, hem da atalarımızın dinsel inançlarının temelleri gün ışığına
çıkabilmektedir.

Atalarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayan Gök – Kurt ve Şamanizm öncesi Gök – Tanrı Dini’nin ağırlıklı olarak ele alındığı bu kitapta, efsanelerle geleceğe iletilen mesajları da ilgiyle okuyacağınızı düşünüyoruz…

Gök – Tanrı Dini’nden Şamanizm’e ve Şamanizm’den de Anadolu Müslümanlığı’na intikal eden bu büyük kültür birikimi, Ergun Candan’ın sade anlatımıyla sizlerle buluşuyor.

Yayın Tarihi:01.02.2018
ISBN:9789758312733
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:192
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı
Boyut:13.5 x 21 cm