Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon

Yıl 1998, Cilt: 6 Sayı: 3, – , 01.12.1998

Öz

Günümüzde ilerlemiş ateroskleroz ve iyileşmeyen iskemik yarası oln hastalarda arteryel rekostrüksiyon ve serbest flep transferi ile ekstremitenin kurtarılmasına yönelik ameliyatlar olumlu karşılanmaya başlanmıştır. Bu çalışmada yaşları 64 ve 73 arasında değişen, ayaklarında geniş nekrotik ve enfekte diyabetik yara nedeniyle başvuran üç hasta sunuldu. Anjiografik tetkiklerinde bacaklarında arteryel tıkanıklık tespit edildi. İlk ameliyatta diğer bacaktan alınan ven grefti kullanılarak arteriovenöz fistül oluşturuldu. Ortalama 23 gün sonra yapılan ikinci ameliyatta latissimus dorsi serbest kas flebi, fistül lupu açılarak anastomoz edildi. Ameliyat sonrası ortalama 11.3 aylık takiplerinde bir komplikasyonla karşılaşılmadı. Üç hasta da rekonstrükte edilen ekstremiteleri üzerinde yürüyebildiler. Arterlerin tıkalı olduğu durumlarda geçici arteriovenöz fistül ve serbest flep ile rekonstrüksiyon, indirekt revaskülarizasyon yoluyla hem yarayı iyileştirmekte hem de ekstremiteyi amputasyondan kurtarmaktadır.

Ayrıntılar

Diğer IDJA63FR72PG
BölümMakaleler
Yazarlar

Cemal Aygıt

Hasan Sunar

Semih Ayhan

Akın Demiralay

Yayımlanma Tarihi1 Aralık 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 6 Sayı: 3

Kaynak Göster

APAAygıt, C., Sunar, H., Ayhan, S., Demiralay, A. (1998). Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(3).
AMAAygıt C, Sunar H, Ayhan S, Demiralay A. Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon. turkplastsurg. Aralık 1998;6(3).
ChicagoAygıt, Cemal, Hasan Sunar, Semih Ayhan, ve Akın Demiralay. “Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, sy. 3 (Aralık 1998).
EndNoteAygıt C, Sunar H, Ayhan S, Demiralay A (01 Aralık 1998) Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 3
IEEEC. Aygıt, H. Sunar, S. Ayhan, ve A. Demiralay, “Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon”, turkplastsurg, c. 6, sy. 3, 1998.
ISNADAygıt, Cemal vd. “Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/3 (Aralık 1998).
JAMAAygıt C, Sunar H, Ayhan S, Demiralay A. Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon. turkplastsurg. 1998;6.
MLAAygıt, Cemal vd. “Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 6, sy. 3, 1998.
VancouverAygıt C, Sunar H, Ayhan S, Demiralay A. Periferik Vasküler Tıkanıklığı Olan Diabetik Hastalarda Arteriovenöz Fistül Ardından Serbest Flep İle Rekonstrüksiyon. turkplastsurg. 1998;6(3).

Download or read online: Click here