Penis Rekonstrüksiyonu

Yıl 1998, Cilt: 6 Sayı: 2, – , 01.08.1998

Öz

Penil yokluk, penisin cerrahi veya travmatik amputasyonu, mikropenis ve erkekpsödohermafroditizmi hastalar tarafından oldukça zor tolere edilmektedir. Bu yüzden penis rekonstrüksiyonu çabaları plastik cerrahide oldukça önemli bir yer kaplamaktadır. Penis rekonstrüksiyonundaki amaç fonksiyonel ve estetik olarak kabul edilebilir bir organ elde etmektir. Ancak penisteki korpus kavernozumların çok özel anatomi ve fonksiyonu nedeniyle vücuttaki herhangi başka bir dokunun rekonstrüksiyon amacı ile transferi anlamıyla başarılı olamamaktadır. Bu makalemizde, penis rekonstrüksiyonu ile ilgili literatür bilgisini toplayarak, bu konuyla ilgilenen cerrahlara değişik tekniklerle ilgili özetlenmiş bilgileri aktarmayı, referansları topluca sunmayı amaçladık.

Ayrıntılar

Diğer IDJA63GV33RF
BölümMakaleler
Yazarlar

Sebat Karamürsel

Aycan Kayıkçıoğlu

Abdullah Keçik

Yayımlanma Tarihi1 Ağustos 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APAKaramürsel, S., Kayıkçıoğlu, A., & Keçik, A. (1998). Penis Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(2).
AMAKaramürsel S, Kayıkçıoğlu A, Keçik A. Penis Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. Ağustos 1998;6(2).
ChicagoKaramürsel, Sebat, Aycan Kayıkçıoğlu, ve Abdullah Keçik. “Penis Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, sy. 2 (Ağustos 1998).
EndNoteKaramürsel S, Kayıkçıoğlu A, Keçik A (01 Ağustos 1998) Penis Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 2
IEEES. Karamürsel, A. Kayıkçıoğlu, ve A. Keçik, “Penis Rekonstrüksiyonu”, turkplastsurg, c. 6, sy. 2, 1998.
ISNADKaramürsel, Sebat vd. “Penis Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/2 (Ağustos 1998).
JAMAKaramürsel S, Kayıkçıoğlu A, Keçik A. Penis Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 1998;6.
MLAKaramürsel, Sebat vd. “Penis Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 6, sy. 2, 1998.
VancouverKaramürsel S, Kayıkçıoğlu A, Keçik A. Penis Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 1998;6(2).

Download or read online: Click here