Türkiye’de Rum-Yunan Vahşet ve Terörü (Doç. Dr. Salim Gökçen)

Türkiye’de Rum-Yunan Vahşet ve Terörü Doç. Dr. Salim Gökçen IQ KÜLTÜR SANAT YAYINCILIK
“Asker evlatlarım, Elen çocukları, bugün ecdat ropraklarını fethetmekle İsa’nın en büyük mucizesini göstermiş oluyorsunuz. Bu uğurda ne kadar Türk kanı döküp içerseniz o kadar sevaba girmiş olacaksınız. Ben de bir bardak Türk kanı içmekle onlara karşı olan kin ve nefretimi teskin etmiş olacağım. Haydi, buyrunuz, bütün azizler sizin arkanızda olacak. Atalarımızın toprakları sizleri bekliyor.”
-İzmir Metropolidi Chrisosthomos
(İzmir’i işgal eden Yunan askerini takdis ettikten sonra onların katliam yapmalarını teşvik ettiği konuşma)

“Yunanlar, Türk topraklarına ayak basar basmaz Türk halkına karşı merhametsiz bir savaşa grimişler ve tabi bu arada Yakın-doğuya özgü vahşet hareketlerini de ihmal etmemişlerdi. Verimli menderes vadisini işgal etmişler ve binlerce evsiz kalmış Türk’ü el koydukları toprakların ötesine sürmüşlerdir.”
-Arnold Toynbee

“…Yunan ordusunun hücum ettiği her yerde türk köyleri yakılıyor ve ahali top yekün öldürülüyor veya esir alınıyor, bu arada kadınlar daha barbarca şiddet ve işkenceye maruz kalıyor. Yunan kumandanlığı Kral Andre’nin Yunan ordusuna yol boyu bütün Türk köylerini Yakmak emrine atıfta bulunmuştur. Hatta Yunan ordusu Başkumandanı Papulas Türk köylerinin yok edilmesiemrini vermiştir.”
-Sovyet Dışişleri Halk Komiseri Georgy Chicherin

300,00

Yayın Tarihi:26.11.2010
ISBN:9789752552982
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:414
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı
Boyut:13.5 x 21 cm