E-İmza – Türkiye’de Kamu Kurumlarında Uygulanması (Dr. Türksel Kaya Bensghir)

E-İmza Türkiye’de Kamu Kurumlarında Uygulanması Dr. Türksel Kaya Bensghir, Ferda Topcan TODAİE-TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ
e-Devlet yolunda güven ve güvenliğin tesis edilmesi akıllıca yönetilmesi gereken kritik bir süreçtir. Bu sürecin önemli unsurlarından biri e-imza alt yapısının kurumlarda yürütülen uygulama yazılımlarıyla entegrasyonunun sağlanmasıdır. Kamuda karar vericilerin ve uygulayıcıların çok boyutlu olan e-imzanın başta teknik olmak üzere hukuki ve yönetsel yönlerine ilişkin bilgi sahibi olmaları beklenmektedir.
Bu kitap, başta kamu çalışanları olmak üzere; konuyla ilgili araştırmacı, uzman ve diğer ilgililerin e-imzanın teknik, hukuksal ve yönetsel yönüyle ilgili gerek ülkemizdeki gerek Avrupa Birliğindeki uygulamalar hakkında bilgi açığını gidermeyi amaçlamak üzere kaleme alınmıştır.
Kitapta, ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlarının e-imza uygulama profili ve yaygınlığı, uygulama sonuçları (getirileri, riskler ve olumsuzluklar), e-imza arşiv yönetimi ve mobil imza kullanımının yaygınlığının ortaya çıkarılması amacıyla gerçekleştirilen alan araştırması sonuçlarına da yer verilmiştir.

13,89

Yayın Tarihi:31.12.2010
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:228
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı