Ş. Şahin. Gerede/Bolu ve çevresi heteroptera faunasına katkılar. Yüksek lisans tezi (2019)

Tez KünyeDurumu
Gerede/Bolu ve çevresi heteroptera faunasına katkılar / Contributions to the heteroptera fauna of Bolu/Gerede and its environs
Yazar:ŞEYMA ŞAHİN
Danışman: PROF. DR. SUAT KIYAK
Yer Bilgisi: Gazi Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Ana Bilim Dalı
Konu:Biyoloji = Biology
Dizin:
Onaylandı
Yüksek Lisans
Türkçe
2019
87 s.
Bu çalışma Bolu ili Gerede ilçesi çevresinde bulunan Heteroptera takımına ait türleri tespit etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Örnekler 2016 yılında Eylül ayında, 2017 yılında ise Haziran ve Eylül aylarında Gerede’nin Aşağı Örenbaşı, Aşağı Havcılar, Demirci Sopran, Hasanlar, Karacadağ, Kayı Sopran, Kazanlar, Macarlar, Ortaca, Yukarı Ovacık, Yukarı Örenbaşı köylerinden ve çevrelerinden toplanmıştır. Çalışma sonucu Heteroptera takımında bulunan 12 familyaya ait 56 tür tespit edilmiştir. Araştırma alanında tespit edilen türlerin habitatları ile araştırma alanındaki, Türkiye’deki ve palearktik bölgedeki yayılış bilgileri verilmiştir. Bu çalışma öncesinde araştırma sahasından verilen 23 türden 2’sine bu çalışmada da rastlanmıştır. 54 tür ise ilk defa bu çalışma ile alandan kaydedilmiştir. Bu çalışma sonucunda arazi bölgesinden kaydedilmiş tür sayısı 75’e çıkmıştır.
This work is performed in order to identify species in Heteroptera order that live in Gerede, Bolu. The samples were collected in September 2016, June 2017 and September 2017 from the villages of Aşağı Örenbaşı, Aşağı Havcılar, Demirci Sopran, Hasanlar, Karacadağ, Kayı Sopran, Kazanlar, Macarlar, Ortaca, Yukarı Ovacık, Yukarı Örenbaşı located in Gerede. As a result, 56 species that belong to 12 families in Heteroptera order were identified. Besides, habitats of identified species and information about their distribution in the research area, Turkey and the palearctic area. In this study, we encounter 2 out of 23 species identified before this study. In addition, we register 54 new species from this area with this study. In total, the number of species idenfied from this area increases to 75.

Download: Click here