Erzincan ili trombidioid akarlarının (Acari, Trombidiformes) sistematik yönden incelenmesi

Tez KünyeDurumu
Erzincan ili trombidioid akarlarının (Acari, Trombidiformes) sistematik yönden incelenmesi / systematic investigation of the trombidioid mites (Acari, Trombidiformes) province of Erzincan
Yazar:İBRAHİM KARAKURT
Danışman: YRD. DOÇ. DR. SEVGİ SEVSAY
Yer Bilgisi: Erzincan Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Ana Bilim Dalı
Konu:Biyoloji = Biology
Dizin:Erzincan = Erzincan ; Sistematik = Systematics ; Trombidiidae = Trombidiidae ; Türkiye = Turkey
Onaylandı
Yüksek Lisans
Türkçe
2012
98 s.
Bu çalışmada Erzincan ilinden toplanan Trombidioid akarlar değerlendirilmiş ve iki familyaya ait Trombidium holosericeum (Linnaeus, 1758), Dolichotrombium anatoliae Makol ve Sevsay, 2011, Eutrombidium trigonum (Hermann, 1804) ve Trichotrombidium rafieiae Saboori, 2002 türleri tespit edilmiştir. Bu türlerin üç tanesi Türkiye faunası için yeni kayıttır.Tespit edilen türlerimiz üzerinden özgün şekilleri çizilmiş, çeşitli morfolojik yapılarının ölçümleri alınmış, tanımları gözden geçirilmiş, yaşama alanları ile Türkiye ve dünyadaki yayılışları verilmiş, çeşitli sistematik sorunları tartışılmış, familya ve cins teşhis anahtarları düzenlenmiştir.
In this study, it has been evaluated the trombidioid mites collected from Erzincan province. Four species belonging to two families were identified and described, Trombidium holosericeum (Linnaeus, 1758), Dolichotrombium anatoliae Makol ve Sevsay, 2011, Eutrombidium trigonum (Hermann, 1804) and Trichotrombidium rafieiae Saboori, 2002, respectively. Three of them are new records for the Turkish fauna.The morphological characters, the measurements and drawings of various structures, habitats and distributions on the Turkey and the world of idendified species were presented, and it has been remarked systematical aspect, arranged keys for families and genera.

Download: Click here