Bazı organik fosforlu insektisitlerin culex pipiens ve culiseta longiareolata (diptera: culicidae) larvaları üzerine etkileri

Tez KünyeDurumu
Bazı organik fosforlu insektisitlerin culex pipiens ve culiseta longiareolata (diptera: culicidae) larvaları üzerine etkileri / Effects of some organophosphorus insecticides on the larvae of culex pipiens and culiseta longiareolata (diptera: culicidae)
Yazar:ÖZNUR GÖKDENİZ
Danışman: DOÇ.DR. ÖNDER DEVECİ
Yer Bilgisi: Ege Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Ana Bilim Dalı
Konu:Biyoloji = Biology
Dizin:
Onaylandı
Yüksek Lisans
Türkçe
2006
64 s.
Bu çalı mada organik fosforlu insektisitlerden Skeeter Pellet(Temephos), Baytex (Fenitrothion), DDVP (Dichlorvos), Dekban(Chlorpyrifos-ethyl) ve Malathion (Malathion)’un farklıkonsantrasyonlarının Culex pipiens ve Culiseta longiareolata 3. ve 4. evrelarvaları üzerindeki toksik etkisi ara tırılmı tır. Elde edilen veriler Kruskal-Wallis testi ile de erlendirilmi tir.Uygulamalarda herbir insektisit için konsantrasyon arttıkça ya amayüzdesinin azaldı ı belirlenmi tir.
In this study the toxicity of some organophosphorus insecticides likeSkeeter-Pellet (Temephos), Baytex (Fenitrothion), DDVP (Dichlorvos),Dekban (Chlorpyrifos-ethyl) and Malathion (Malathion) was investigated onthe 3th and 4th stage larvae of Culex pipiens and Culiseta longiareolata.Obtained data was evaluated with using Kruskal-Wallis test.On the treatments it was found out that, when the concentration forall of the insecticides increased the survival percentage decreased.

Download: Click here