Gökçeada’daki (Çanakkale, Türkiye) amfibi ve sürüngenlerin taksonomisi ve ekolojisi

Tez KünyeDurumu
Gökçeada’daki (Çanakkale, Türkiye) amfibi ve sürüngenlerin taksonomisi ve ekolojisi / The taxonomy and ecology of amphibians and reptiles in Gokceada (Canakkale, Turkey)
Yazar:AKIN BULUT
Danışman: PROF. DR. C. VAROL TOK
Yer Bilgisi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Ana Bilim Dalı
Konu:Biyoloji = Biology
Dizin:Hemidactylus turcicus = Hemidactylus turcicus ; Taksonomi = Taxonomy ; Çanakkale-Gökçeada = Çanakkale-Gökçeada ; İki yaşamlılar = Amphibians
Onaylandı
Yüksek Lisans
Türkçe
2010
94 s.
Bu çalışmada, Gökçeada’da yaşayan amfibi ve reptil türleri belirlenip, elde edilen örnekler morfolojik bakımdan incelenmiş ve taksonomik durumlarına açıklık getirilmeye çalışılmıştır. 2 amfibi, 2 kaplumbağa, 3 kertenkele ve 4 yılan türü olmak üzere 11 türe ait 62 örnek incelenmiştir. Ayrıca bu türlerden Hemidactylus turcicus türü ada faunası için yeni kayıt niteliği taşımaktadır.
In this study, Amphibian and Reptilian species which live in Gokçeada are determined, these species were investigated morphologically and tried to clarify their taxonomic situations. 62 samples of 11 species which includes 2 amphibians, 2 turtles, 3 lizards and 4 snakes were collected. Moreover in these species, Hemidactylus turcicus carries being a new registration speciality for the island fauna.

Download: Click here