Sultan Mehel. Yağlıdere çayı (Giresun)’nın bakteriyolojik kirlilik düzeyinin belirlenmesi. Yüksek lisans tezi (2017)

Tez KünyeDurumu
Yağlıdere çayı (Giresun)’nın bakteriyolojik kirlilik düzeyinin belirlenmesi / Determination of bacteriological pollution level of Yaglidere stream (Giresun)
Yazar:SULTAN MEHEL
Danışman: YRD. DOÇ. DR. TAMER AKKAN
Yer Bilgisi: Giresun Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Ana Bilim Dalı
Konu:Biyoloji = Biology
Dizin:Bakteriyolojik kirlilik = Bacteriological pollution ; Su kalitesi = Water quality
Onaylandı
Yüksek Lisans
Türkçe
2017
60 s.
Bu çalışmanın amacı Yağlıdere Çayı’nın bakteriyolojik su kalitesi ve kirlilik düzeyinin araştırılmasıdır. Bu amaç için Haziran 2013 ve Mayıs 2014 tarihleri arasında 5 farklı istasyondan aylık olarak su ve sediment örnekleri toplanmıştır. Bakteriyolojik olarak su ve sediment örneklerinden: 22°C ve 37°C’deki toplam bakteri sayısı, su örneklerinden: toplam koliform bakteri sayısı, fekal koliform bakteri sayısı, fekal streptokok sayısı ve E. coli sayısının tespiti gerçekleştirilmiştir. Bütün bu analizler standart metotlara göre gerçekleştirilmiştir. Yağlıdere Çayı’nın bakteriyolojik su kalitesi ve kirlilik düzeyi ulusal ve uluslararası kriterlere göre değerlendirilmiştir. Sonuç olarak Yağlıdere Çayı su ve sediment yapısındaki bakteriyolojik kirlenmenin ekosistemdeki dengeyi tehdit eder düzeyde olduğu söylenebilmektedir.
The aim of this study is to investigate the bacteriological water quality and pollution level in Yağlıdere Stream, Giresun. For this purpose, the surface water and sediment samples were collected monthly, from 5 stations between June 2013 and May 2014. Bacteriologically, water, and sediment samples: 22 °C and 37 °C total viable bacteria counts, water samples: total coliform bacteria, fecal coliform bacteria, fecal streptococci, E. coli, analysis were done. All of these analyses were performed according to standard methods. Water quality and pollution level in Yağlıdere Stream were assessed in accordance with Turkish legislation and international criteria. As a result of, bacteriological pollution level of surface water and sediment structure of Yağlıdere Stream can be said to threaten to disrupt ecosystem balance.

Download: Click here