Uzaklara Giden Yol – Bir Çocuk Askerin Anıları (İshmael Beah)

Uzaklara Giden Yol Bir Çocuk Askerin Anıları İshmael Beah EPSİLON YAYINEVİ
“Çocuk haklarına dair Sözleşme’nin kabul edilmesinin 18. yıldönümü dolayısıyla, yazar ve eski çocuk asker Ishmael Beah, Savaştan Etkilenen Çocuklar UNICEF Gençli Savunucusu olarak görevlendirildi.”

Savaşlar artık, travmalar yaşamış, uyuşturucu verilen, AK-47’ler kullanan çocuklarla sürdürülüyor… Çocuklar, tercih edilen askerle haline geldi. Dünyanın çeşitli yerlerinde sürmekte olan elli çatışmada, 300.000 çocuk askerin kullanıldığı tahmin ediliyor. Ishmael Beah da onlardan biriydi.
Şimdi yirmi yedi yaşında olan Ishmael Beah , Uzaklara Giden Yol: Bir Çocuk Askerin Anıları’nda insanı fazlasıyla etkileyen bir hikaye anlatıyor. O, on iki yaşında, sivillere saldıran isyancılardan kaçıp şiddetin tanınmayacak hale getirdiği topraklarda güvenli bir yer bulabilmek için yollara düştü. On üç yaşında, devletin ordusu tarafından asker olmak üzere seçildi ve yumuşak yürekli bir çocuk olan Beah, gerçekten de korkunç şeyler yapabilmeye muktedir olduğunu gördü.
On altı yaşında, UNICEF tarafından savaşmaktan kurtarıldı. Rehabilitasyon merkezindeki görevlilerin yardımıyla, kendini affetmeyi, insanlığını geri kazanmayı öğrendi ve sonunda iyileşti.

Savaş Çocuklara Dokunmasın…

13,89

Yayın Tarihi:03.03.2008
ISBN:9789944820578
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:256
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı
Boyut:13.5 x 21 cm