Osmanlı Biliminin Öncüleri (Salim Aydüz)

Osmanlı Biliminin Öncüleri Salim Aydüz TİMAŞ YAYINLARI
UNESCO, Matrakçı’nın 450. ölüm yıldönümü olan 2014 yılını “Matrakçı Nasuh yılı” ilan etmişti. Matrakçı, Avrupa’da yaşanan Rönesans’ın belki de Osmanlı’daki yansımasıdır. Yaptığı çalışmalarıyla, çağının önde gelen pek çok ilim adamı ve sanatçısından aşağı kalır bir yanı yoktur. Sadece iyi tanıtılmamış ve incelenmemiştir. Sadece Matrakçı değil, onun gibi birçok bilim adamı tarihimizin tozlu raflarında tanıtılmayı beklemektedir.
Prof. Dr. Salim Aydüz
 
Osmanlı Devleti gerçekten bilimde geri miydi? Padişahlar tarafından bilimsel faaliyetler engellendi mi? Osmanlılar bilim insanları yetiştirebilmek için ne gibi faaliyetlerde bulunmuşlardı? Osmanlı bilim adamları hem geleneksel ilimlerde hem de modern bilimlerde nasıl çok önemli çalışmalar yapıyorlardı? Prof. Dr. Salim Aydüz, Osmanlı Biliminin Öncüleri kitabında; kuruluşundan son dönemlerine kadar Osmanlı Devleti’nde yaşamış, bilim, eğitim, tıp, müzik, mimari ve teknoloji gibi alanlarında eserler vermiş veya orijinal katkılarda bulunmuş bilim adamlarının hayat hikâyelerini, bilimsel faaliyetlerini ve eserlerini anlatıyor.
 
Anadolu’nun İbn Sina’sı: Aydınlı Hacı Paşa
Cerrahide çığır açan bir hekim: Şerefeddin Sabuncuoğlu
Semerkant Rasathanesi’nden İstanbul medreselerine bir ilim yolcusu: Ali Kuşçu
Çok yönlü bir Osmanlı dâhisi: Matrakçı Nasuh
Bir Osmanlı mucidi: Takiyüddin Râsıd
Osmanlı medeniyetinde mucit şeyhler
Lâle Devri Osmanlı icatları
Batı ile Doğu arasında bir Osmanlı âlimi: Abbas Vesim Efendi
Ağırlığınca altın eden ilim adamı: İsmail Gelenbevî
Ve daha birçok Osmanlı döneminde yaşamış fakat şimdilerde kimselerin ne kendilerini ne de eserlerini bildiği ilim adamını tanımaya ne dersiniz?

Yayın Tarihi:04.05.2016
ISBN:9786050822991
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:256
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı
Boyut:13.5 x 21 cm